Рецидивіст у розшуку вбив таксистку

Увечері 18 квітня жінка власною автівкою поїхала в напрямку Черкас і після цього більше не вийшла на зв’язок із рідними. Правоохоронці одразу почали пошуки і вже 19 квітня знайшли автомобіль Топольської. Стояв біля одного з будинків у Ватутіному. Таксистка на той момент вже була мертвою. На вбивць вийшов та затримував начальник звенигородських правоохоронців Олег Калюжиний разом із заступником.

Звенигородська поліція розкрила жорстоке убивство 33-річної Юлії Топольської. Жінка працювала таксисткою в Києві.

Звенигородська поліція розкрила жорстоке убивство 33-річної Юлії Топольської. Жінка працювала таксисткою в Києві.

  • Не буду вдаватися в подробиці через таємницю слідства, але знайшли автівку досить швидко, розповідає Калюжний.  – Встановили, що на ній приїхало двоє чоловіків. Вони якраз були в будинку, біля якого й стояла машина жертви. Їх затримали. При обшуку знайшли ключі від авто та пістолет із глушником і повною обоймою. Таксистку вбили, аби заволодіти транспортом. Затримали їх швидко. Ті навіть не встигли нічого вдіяти, хоч і були озброєні.

Загибла була вимушеною переселенкою з Донецька. Заради виживання їй доводилось працювати в таксі на власній автівці. Проживала разом із мамою.

Убивцями виявилися 27- та 29-річний чоловіки. Жертву вони заховали неподалік від ватутінського комбінату вогнетривів. Тіло присипали будівельним сміттям.

Як вдалося з’ясувати, один зі злочинців уже 2 роки перебував у розшуку. Взимку 2017-го року чоловік прострелив ногу жителю Ватутіного. Тоді поліція його затримала й помістила під варту. Під час слідства суд вирішив відпустити зловмисника на волю. Після цього він одразу втік.

Юлія Топольська разом із матір’ю жила в Києві. Переїхали туди з Донецька після початку війни на Сході.

Наразі одному з затриманих повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, іншому - ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

На цей час судом, за клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі керівництва Звенигородської місцевої прокуратури.